Csoki kiralyok vagyunk!

DE tenyleg! Ma annak ellenere, hogy en tokre meg vagyok fazva, Julcsanak meg be van durranva a bal combja 38, ertsd harmincnyolc kilometert meneteltunk. Wow, buszkek vagyunk magunkra, nagyon :) NEm azert volt, kedves Feri, hogy elobb beerjunk a celba, hanem csak ugy kedvunk volt menni.

Hihetetlen, hogy nyertek a spanyolok, es en nem lattam vegig a meccset. AMi azt illeti az elso fel idot megneztuk, lattuk ujjongani azofra ferfi lakossaganak apraja nagyat (ami kb 12 fot szamlalt)majd elmentunk aludni a luxus fogadoba, ahol olyan cellat kaptunk, ahol csak ketten laktunk egy szobaba. El sem tudjatok kepzelni micsoda luxus itt, nem 100 masik ember labszagat szivni, horkolasat hallgatni.

Ma Beloradoban meg uszomedence is van, es a szallas donativ alapon mukodik, edik. Usztam napoztam, es meg arra is van energiam, hogy irjak, oh jehhhh.

Amiota nem irtam, mar tul vagyunk 250 km-en. Atkeltunk La Rioja mondakkal teli videken. (nem csak a mondakrol, hanem a kivalo borairol is hires) Egyet el kell, hogy meseljek. Santo Domingo de la Calzadaban esett meg az, hogy egy zarandok csalad fiaba beleszeretett a fogados lanya, mivel a fiu nem mutatott erdeklodest, ezert a lany egy ezust serleget rejtett a fiu csomagjai koze, majd bevadolta. Lopasert abban az idoben halal jart. Fel is akasztottak szegeny fiut. A szulei meg egyszer latni akartak halott fiukat. A fiu szuleinek csodallatos modon azt mondta, hogy meg el, es vivjak ki az igazsagat. A szulok elmentek a birohoz, aki epp vacsorajat fogyasztotta es elmondtak, hogy fiuk csodas modon meg el. A biro hitetlen volt es felkialtott, ugy el a ti fiatok, ahogy ez a kakas es tyuk az en tanyeromon. Ekkor csoda tortent es a szarnyasok eletre keltek, es felreppentek a biro asztalarol. Azota a Santo Domingo-i templomban tartanak egy tyukot, meg egy kakast. Szep mese nem? (Hozza tennem a katedralis, ahol a baromfiak laknak nagyon szep, de kicsit fura lehet, hogy mise kozben kukorekol a kakas :)

A taj kicsit megvaltozott, sokkal szarazabb, mediterranabb. Renegeteg szollot termesztenek elle, vege lathatatlan szollo foldek mellett jottem el. A mezok sem akarnak veget erni. Dimbek, dombok, egyszeruen gyonyoru. Kabocak nincsenek :)

Rengeteg emberrel talalkozunk. Fiatalok, idosek, kicsik, nagyok, nemetek, franciak, japanok, svedek, egy a kozos bennuk mind zarandokok. Egy olasz lany, elmondta a 4. igazsagot: Camino docet! Az az a camino tanit. Asszem leginkabb  azt tudod meg tanulni itt, amit meghallasz, amire eleg nyitott vagy. Hulianat kicsit beszippantotta az ut. Mindenben jelet lat, vonza az ut, hogy tovabb menjen. Nekem tegnap volt azert egy kis mely pontom. Nagyon megfaztam, faj a bokam, fejfajassal ebredtem, oleles hianyom van, es egyaltalan "fuck camino" erzesem volt, ahogy huliana mondana.  (kerlek ezt ne moderealjatok ki, mert nem hiszem, hogy van olyen ember, akinek ne lett volna ilyen erzese az ut alatt. Van egy tuti dopping, ha nagyon elfaradok kolcsonkerem Juli mp3 lejatszojat. Ma az utolso 12 kilometert eszre se vettem Andrea Bocelli tarsasagaban.

Meg egy dolgot, akartam megosztani veletek, Julival termesztesen mindenkit kibeszelunk. Ez szimpi, ez nem, ez helyes, ez gaz, tudjatok, hogy van ez. Shirley Maclain erre mond egy erdekes dolgot egyebkent felejtheto konyveben. (Julcsa hivta fel erre figyelmemet) Probaljatok ki! Ha van ott valaki a kozeletekben mutassatok ra, gondoljatok valamilyen rossz tulajdonsagara. Nezzetek meg, hogy all a kezetek. Egy ujjatok mutat a masikra es masik harom magatok fele nez. Ami rosszat eszre veszel masban az, haromszorosan van meg altalaban benned. TEhat ferre az itelkezessel.

Asszem mara is eleg sokat irtam.

Meg annyit, hogy Najera az orultek varosa volt. Tegnap jartunk arra San Perdro unnepen (ezek minden szetet nagyon megunnpepelnel) Raadasul egybe esett a foci dontovel, meg meg vasarnap is volt. Teljesen megorultek az emberek, vicces ruhakban, kalapokban kendokben voltak, ja es egy teljesen be kattant zarandokot uldozott a rendorseg a kavezo korul ahol ultunk... Teljesen, totalisan abszurdnak ereztuk a szitut. A zarandokot vegul elkaptak, es osszeolelkezve a randorokkel, akik kozben loptak nemi sult baranybordat elvonultak. Mi is elvonultunk az orult varosbol.

A tovabbia abszurd tortenesekrol majd kesobb. Holnap utan burgosba erkezunk talan ott lesz kicsit olcsobb internet kavezo.

Nagyon koszi ujfenn a kommenteket. Ha valaki privat levelet szeretne irni annak is orulok am, zborbi@yahoo.com ha valaki nem tudna.

Ja es a csigas linkeken fennhangon rohogtem az internet kavezoban :)

Pussz, vigyazzatok magatokra, elvezzetek ki a nyarat, gyalogoljatok kicsit hajnalban, halgassatok a csendet, gondoljatok rank!