It’s such a perfect day…

Ha a Bromo élménye nem lett volna elég, ahhoz, hogy teljes mértékben megalapozottnak érezzem hirtelen döntésem helyességét, a következő két nap arra sarkall, hogy folyamatosan hirtelen döntéseket hozzak. Egy igazi, - ahogy Nóri mondja- lélek simi hétvégét rendeztünk a magyar darmások kisebb csoportjával. Én abszolút ki voltam éhezve, egy kis magyar csevejre, és még több természetre, viszont azt nem vártam, hogy ennyire, de ennyire tökéletes lesz!  Korán reggel találkoztunk a „Déli pályaudvarban”, gyorsan lealkudtunk egy angkot söfőrrel egy direkt utat Sempu szigetére.  

http://www.indonesia-tourism.com/forum/showthread.php?1303-Sempu-Island-The-Hidden-Paradise-at-Malang-East-Java

Sempu teljesen lakatlan, bérelt bárkával lehet megközelíteni, majd másfél órás túra a dzsungelben, és máris elérkezel egy lagúnába, ahol finom homokos part vár, sziklákkal védve. A helyszín tényleg tökéletes egy bounty reklámhoz, avagy egyik kedves darmás társunk által megálmodott „Nasty Goreng” című soft porno leforgatásához.  

SAM_1276.JPG

Nos itt vadkempingeztünk egy éjszakát. A sziklákra felkapaszkodva látni az Indiai-óceán óriás hullámait, egy ilyen kiállásról néztük végig a naplementét. Majd kedves indonéz barátaink tüzét használva megsütögettük kolbászkáinkat. Zoliék Yogjából még valami alkoholt is hoztak. Majd megvártuk amíg feljött a telihold, bevilágítva az egész lagúnát. Az egyik mellettünk kempingező társaságtól, még egy gitár is került. Addig beszélgettünk, míg a hold útja átszelte a lagúna feletti égboltot.

Másnap arra ébredtünk, hogy hálózsákjaink egy foci meccs kapufáiként szolgálnak, ezért volt szerencsénk meglátni, amint a nap átbukik ugyanazon a sziklafalon, ahol előző éjszaka a hold teli karimája megjelent.

Visszafelé nehéz szívvel távoztunk! Állítólag a lagúnában egy régi idők szellem asszonya lakik, aki nagyon szereti a piros és zöld színt, ezért vigyázni kell, hogy ne viseljen az ember ilyen színeket, mert a szellem hölgy szereti magával ragadni kedvenc színe hordozóit. Ha nem is ragadott el a hölgy, egy kicsit szívesen ott maradtam volna akár örökre ebben a földi paradicsomban.

Hazafelé menet 3 órás kényszerpihenőt kellett tartanunk, ugyanis az egyik köztes falunak pont akkor volt a fesztiválja. Amit leginkább egy hagyomány őrző műsor, egy berlini love parade, ozora fesztivál és sámán találkozó egyvelegeként tudnék leírni. 3 embert láttunk összeesni a fellépők közül, akik láthatólag valamilyen szer befolyása alatt voltak, és az extázis egy másik lépcsőjére léptek. Az egyik srác kiájult kb 5 percre, majd kapálódzott, és ömlött a szájából a hab. Ekkor hagytuk ott a fellépőket, és döntöttünk inkább egy barátságos és békés Bakso (húsgombóc leves) elfogyasztása mellett.

SAM_1499.JPG

Szuper, szuper hétvége volt! Igazán feltöltős, most kicsit furán is érzem magam újra Bandungban, és alig várom két hét múlva Jogját!

http://www.holiday-or-living-in-malang.com/beaches-in-sempu.html