Vajon a meztelen csigaknak jobb vagy a hazasoknak?

Asszem elerkeztem az elmelkedos szakaszba. Pamplonaig csak undorito mesztelen csigak akadtak az utunkba, majd a navarrai dombok kozott eltuntek es elobukkntak a jol megszokott eti csigak. Mivel legtobbszor a labam elott levo utszakaszt figyelem ezert roluk kezdtem el filozofalgatni :)

Szoval, a hazasoknak cipelni kell a hazat, a meztelenek viszont lehet faznak, meg hat lassuk be nagyon csunyak. Nos a csigakrol valahogy atkalandoztam a hazas, no meg a szingli emberekre. Es innen indult el a lavina, mely a vajon egyedul fogom-e leelni az eletemet vagy sem filozofalgatashoz vezetett. Vegul arra jutottam mindket csiga, teremtmeny. Egyszeri, megismetelhetetlen, mindketto el, es lehet mindketto ugy boldog, ahogy van.

Ha mar filozofalgatasnal tartunk eddig harom bolcsesseget sikerult begyujteni az uton;

1, Guardez le sourir! Orizzetek meg a mosolyt! (Ezt a 12 stoppunkbol kb a 8. emberke modta) Azota sokszor emlegetjuk.

2, A parodat, nem akkor talalod meg, ha keresed, hanem majd jonni fog, amikor kell. (Isabell, az elso zarandok tars mondta)

3, Midig vegyel kajat, amint tudsz! Nos erre magunktol jottunk ra.

A 3. pontot tovabb gondolva az ut a szuksegletekrol, igenyekrol, kivanalmakrol, vagyrol szol. Az ember felismeri, hogy a leg alapvetobb szuksegeletei micsodak. Habar az ienyek csokkenek, nagyon nagyon megterhelo tud lenni pszihologiailag, ha nincs nalad viz, ha nincs elelem, ha nem tudsz elmenni pisilni mert, nincs wc, es kietlen tajon haladsz ahol mindenki lat. Szoval, a 3 alapveto szuksegletrol mar beszeltem. Arrol viszont meg nem, hogy mennyire lecsokken a dolgokhoz valo ragaszkodasi szint, valahogy mindennek tudok orulni. A birtoklasi vagy, a zsak sulyara valo tekintettel is egyre jobban csokken.

Jelentem legyoztuk birtoklasi szenvedelyunk es megszabadultunk fejenkent 1-1 fontos de nagy, vagy sulyos dologtol. Julcsa a polifomjat, en a szeldzsekimet hagytam pamplonaban, a Should old acquaintance be forgot (tudjatok amit az amerikaiak enekelnek uj evkor) volt a gyaszdal a cuccok otthagyasanal (csak kicsit nezhettek kattantnak minket a lakotarsak, de sebaj).

A vagyrol csak annyit, hogy ha olvassatok Sherly Maclaine konyvet az utrol, no annak a fele se igaz :)

A tegnapi nap egyebkent a regenyek napja volt. Paplonabol oriasi kaptato indul a szelmalmokkal tuzdelt emelkedo fele. Ugyereztuk magunkat, mint Santio Panza es Don Quiote (Juli Santio, mert o a realista). Majd tovabb, haladtunk a hullamzo buza, arpa es egyebb mezokok, es realizaltunk, hogy mindig a sarga nyilat kell kovetni. ERgo olyan volt, mint ha Dorothyek lettunk volna akik Cansasbol setalnak, csak a piros cipello hianyzott. A harmadik regeny termeszetesen a Gyuruk ura. Olyan a taj, mint amilyennek a megyet kepzeled, majd atvalt kietlen sziklassa, mintha mordor foldjen jarnal, majd patak mellett, ligetekkel tundek foldjen vezet.

Ma Estellaba erkeztunk, csak 14 kilometert mentunk. Tegnap viszont 31-et es ezzel at leptuk a 100 kilometeres lelektani hatart :) Hihetetlen, nem? marcsak 7 x ennyi :( Ezt jol meg is unnepeltuk, nos leginkabb az elozo este borozgatasa, meg a 38 fok miatt mentunk ma ilyen keveset. Mivel nagyon koran megerkeztunk, kitalatunk, hogy elmegyunk uszodaba. Ez nem nyert, mivel az uszoda zarva volt, de sebaj, azert talaltunk egy kis fizgyujtot, amibe valami hegyi sos vizu patak folydogalt, es ebbe sikerult vegre megfurdeni. Kb indulas ota almodozunk egy jo kis medencerol. A dolog picanteriaja, hogy rajtunk kivul meg egy hippi par volt, ket eleg sotet borul munkas ficko. Akkor tavoztunk amikor megerkezett a kb 3º fos nem iden barnult gyerek csapat.

A varosok teljesen kihaltak, kiveve a legnagyobbakat, olyan mintha szellem falvakon kelnenk at. Ha valakivel megis talalkozunk, az Buen Caminot kivan. Rendkivul szep szokas.

Lehet kicsit ossze vissza fecsegek, de sok volt ma a nap. Mar csoki barna, vagy leginkabb rak voros vagyok zoknitol nadragig, a fejem, illetve a karom (vicces meztelenul). Mielott meg tobb hulyeseget hordanek ossze, befejezem mara.

Nagyon szepen koszonom a kommenteket. Valoban nagyon jo nem otthon lenni, teljesen ki kapcsol, de azert kell ehhez egyfajta orultseg.

Zsomborom, azert nagyon remelem, hogy egyszer meg leszunk szomszedok. Keressen tovabb, ezek szerint nem ez volt a magae, ja es ne felejtse a szilveszteri fogadalmait.

Agim, jo a kem halozat :)

Sun, milyen Indiaban, nem latom a leveled, kuldd ujra.

Sara, Julcsa megirta kommentben mi ujsag cernaugyileg.

A moderalos reszt nem ertem, magyarazza el valaki.

Sok CSok, oleles, tok jo itt, hianyotok.

Anyuka, te hianyzol a legjobban, siman birnad!

B