Sulawesi - Kutyából nem lesz szalonna – vagy mégis?

Bejegyzés alcíme...

TRADICIONÁLIS PIAC: Ha erre jár az ember, kihagyhatatlan élmény a helyi piac. Akinek gusztusa van rá itt beszerezhet mindenféle húst. Mivel nagyrészt katolikusok, hemzseg a hely a disznó hústól, viszont az igazi attrakció a leperzselt, feketén éktelenkedő denevérek, és nyársra húzott patkányok. Ami, talán a legsokkolóbb, nekünk csökött európai népségnek, azok a kutyák. Lehet kapni már holtat, előperzselten, vagy akár lehet választani élő áldozatot, akit kicsit megvernek, hogy felmenjen a vérében az adrenalin – ez édes ízt kölcsönöz a húsnak- majd egy kötéllel gyors halálban részesítik.  Érdemes rákeresni youtubon, sokkos élmény, csak erős idegzetűeknek ajánlom! Látogatók készüljenek fel durva szag párosításra, ha a látvány nem lenne elég.  Vasárnap reggel a legjobb menni, ekkor érkezik a Pitonos ember, az óriás kígyó hús állítólag rettentő jó!

kutyavásár.JPG

https://www.youtube.com/watch?v=Bgsl2x0O2GM

(Az anyu megnézte a videót, és csak annyit mondott – „erősen ajánlom a vegetáriánus életmódot!”)

Ami számunkra megdöbbentő állatkínzásnak tűnik, az a helyieknek a világ legtermészetesebb dolga. A mi kultúránk már rég elszakadt a természettől, az övék még élénken ebben él. Fura meghasonult érzés hinni a gyógyítókban, a fekete mágiában, közben buzgó katolikusként kutyát és egyéb finomságokat enni egy keresztelőn. Úgy hogy közben, dübörög a gazdaság, amerikai filmeken nő fel a mostani generáció, állandóan a facebookon lógnak, és elválaszthatatlanok a blackberryjüktől! Azt hiszem ez a kultúra rohamosan átalakul, ahogy kihal az a generáció, akiben még élénken él a vadászó szellem. Még most érdemes ide ellátogatni! 

Mario próbálta megértetni velünk a helyi gondolkodást, ezért elmesélte, hogy volt egy kutyája, a

kit legjobb pajtásának tekintett. 17. Születésnapjára az édesanya nagy bulit rendezett, nagy vendégség, mindenféle finomság. Másnap Mario hiába kereste kedvencét. Megkérdezte anyut, hol van a kedvenc kutyus? Anyu értetlenül állt, és Mario hasára mutatott – a hasadban. Azt hittem nagyon kedveled, ezért gondoltam megfőzőm neked! -. Mario ezek után óriási haragra gerjedt, de elhatározta, soha nem kötődik többet kutyákhoz, mert egyszerűen a kultúra,  amiben él, nem teszi lehetővé.

patkányevés.JPG

 (resszkessen az osszes patkany!!!)