Sulawesi = Elso par nap a Paradicsomban

Bejegyzés alcíme...

A Brebesi roadtrip utan 5 nap alatt 18 orat aludva, hulla faradtan, egy szemernyi porcikam sem kivanta, hogy ket nap otthon alvas utan ujra utra kelljek. Bandung – Jakarta vonattal (55.000 rupia business class), majd egy ejszaka egyedul a jakartai repteren, masnap 5 ora repules Manadoba (Sirijayawa 840.000 rupia). Megerkezes utan 3 perccel kozoltek velem a helyi magyarok, hogy 1 ora mulva indulunk a kozeli Siladen szigetere satrazni, masnap delfint nezni... Mit volt, mit tenni, hat persze hogy benne voltam a dologban. J

Delfint nem lattunk, viszont satraink szarra aztak az ejszakai monszumtol (itt mar esos evszak van), ezert egy elhagyatott haz teraszan aludtunk Pepevel, ami kb 2 meterre volt a tengertol, reggel 6-kor arra ebredni, hogy a tenger moralylik melletted, palmafak vesznek korul, nem rossz erzes.

Masnap megerkezett Sanna, Tomi, Moni, egyenesen Magyarorszagrol, es Kery – Zsuzsi parosa is befutott a Makasaar-Manado 6 napos embert probalo stoppos utjukrol. Bunaken szigetre indultunk kipihenni mindannyiunk utazasi faradalmait.

Bunaken See Garden Resort, Itt lakunk most 4 napig. Ar 2 szemelyes csodasan felszerelt, kiepitett bungalowkert 175.000 rupia/ejszaka, ami magaban foglalja a 3x-i etkezest es a korlatlan tea-kave fogyasztast: https://www.youtube.com/watch?v=tFOQBGiz-48

Tomiek hoztak nemi hazai kolbaszt, ezert az egyebkent is isteni kajat nemi vajas piritosos kolbaszos kenyerrel egeszitem ki reggelenkent. Feltett szandekunk, hogy vegre lassunk kura-kurat, tengeri orias teknost. Egyenlore csak 1500 fele halat, 1000 fele korallt es hasonlo finomsagokat lattunk, de no kura-kura. Ha meg nem utaltok nagyon drukkoljatok, hogy teljesuljon az almunk!