Sulawesi - Tomohon - Minahasak világa

Bejegyzés alcíme...

Tangkokóból irány taxival, egy 7 fős jeep szerű cuccal mentünk át Tomohonba fejenként 50.000 IDR, kb 2-3 óra utazás. Ez egy kíváló megoldás volt, mert egyébként egész napos több átszállásos szopódás várt volna ránk! Vulcano Resortban már várt minket Mario, akit még Siladenen ismertem meg, és nem mellesleg tour gideként dolgozik Tomohonban. Gino buzdított, hogy mindenképpen kérjem az ő segítségét, kiváló tanácsnak bizonyult. Mario nélkül valószínűleg fele ilyen érdekes sem lett volna a tomohoni túra.

MINAHASAK: Szóval miről is híres Tomohon. Itt él a Minahasa nemzettség, akikről azt tartják, hogy mindent megesznek, aminek négy lába van, kivéve az asztalokat! Ez az állítás történetesen tökéletesen helyt álló. Egész Sulawesi meglehetősen elzártan élt, a hollandok nagyon kemény harcokat vívtak, hogy meghódítsák, ennek ellenére a hegyekbe a civilizáció meglehetősen későn érkezett. A Minahasak nem igazán föld művelő népség, táplálékukat szinte csak és kizárólag vadászatból szerezték be, talán épp ezért alakult ki, hogy mindent megesznek, amit le tudnak vadászni! 1950-ig állítólag elő szeretettel fogyasztották el a szomszédos törzsek levadászott tagjait is! Mario nagypapája konkrétan még evett embert!

HASZNOS INFOK:

MARIO – 081244407570 best tour gide (Ben Gavriel néven fut a facebbokon)

VULCANO RESORT – Jó angkot közlekedés, csendes környék, kicsit távol a centertől, gyönyörű kert, mégis ár-érték arányban talán egy kicsit drágább, mint kéne. 100.000/fő , két személyes bungalow, nem láttunk, de hallottunk valami patkány félét, és csak reggeli van benne.

ANKOT-MIKROLET – 2000, 3000 IDR