Sulawesi - Vissza a paradicsomba – Bunaken reloaded 2.0.

Bejegyzés alcíme...

Tomohonból vissza felé jövet Zsuzsival az az ötletünk támadt, hogy miért is töltenénk egy éjszakát Manadóban, ha vissza is térhetnénk még akár aznap éjszaka Bunakenre, a paradicsomi szigetre. Gino segítségével leszerveztük, hogy hajó várjon minket a kikötőben, a többieknek teljes meglepetést akartunk, ezért csak a hajó állomáson árultuk el, hogy a szállás, amit találtunk már a paradicsomban van.

Teli hold volt, az idő kellemesen lágyan forró, a szellő csiklandozó, habár éjszaka volt, mindent tökéletesen lehetett látni. Giccsesen romantikusra sikerült a moonlight hajó tripünk Bunakenre, ennél jobbat kívánni sem lehetett volna.

Móni kedvenc dala, Baby Baby, Fall in in love, Fall in in Love again, and again… túránk nótájává vált. Habár nem vagyok egy romantikus alkat, Indonéziában valahogy a giccsre való hajlam átragad az emberre. Bunaken tökéletes környzetete, a bambusz bungalowk, az elképesztő snorkelezések, barakuda vacsorák, csak felerősítik az emelkedett hangulatot. Gino, Mario is csatlakozott hozzánk másnap, úsztunk újra tenkősökkel és ezer más hallal. Megfogattam, hogy karáncsonykor leteszem a búvár vizsgát. 

Bunaken.JPG

Azt hiszem Bunakenen, mindannyian éveket tudnánk eltölteni. Viszont ez a trip is véget ér egyszer, és Móni, Sanna, Tomi repülője sem vár addig, amíg ki élvezkedjük magunkat Bunakenen, szóval Makasih Kekasih! Bye-Bye mindenki megint! Lorenzo, Gino, Mario és a helyiek búcsúzásul szuper koncertet adtak nekünk a helyi készítésű mindenféle hangszereken! A manadoi búcsú is elég giccsesre sikerül pajtásainktól, bevallom egy könnycsepp is legördült az arcomon, arra gondoltam, hogy milyen jó lett volna még beszélgetni az otthoniakkal, az otthonról és minden másról. Hirtelen megint megveszekedett honvágyat éreztem, fura volt bele gondolni, hogy ők ként nap múlva megint otthon lesznek, rántott húst esznek, tél lesz, OTTHON lesznek. Mi meg kitudja mikor éljük át ezeket újra!

naplemente Bunaken.JPG

HASZNOS INFO:

TOUR GUIDE Manado környékén: Gino 085298027385 (sajnos nem tudom mennyit kér, mert mi baráti alapon, kaptunk óriási segítséget, de mindenkinek ajánlom, rettentő megbízható, és óriási segítség).

LORENZO Home Stay: hosszas alkudozás után a 300.000 rúpiás házakat megkaptuk 175.000 IDR-ért/fő/éj.  Nagyon ajánlom ezt a helyet, szuper a kaja, a szobák kiválóak voltak, viszont az eredeti árért nem éri meg.

BUNAKEN SEE GARDEN Home Stay: ár érték arányban a legjobb a szigeten: 175.000 IDR az eredeti ár, a kaja egy fokkal rosszabb, mint Lorenzonal, viszont minden nap takarítanak, és rettentő kedvesek!

HAJÓ: 50.000 IDR/fő

BÚVÁRKODÁS: Two Fish Diving Center. Introduction dive: 50 euro, lehet alkudozni itt is.