Huliana elhagy holnap...

Bizony, bizony letelt az a ket het, amikor egyutt rottuk a kilometereket. Julcsa holnap elhagy, felul a buszra, majd Madrid, onnan meg haza. Bevallom nagyon sajnalom, hogy elmegy felek egyedul maradni itt a nagy mezeta kellos kozepen... Nagyon jo tars volt, de tenyleg. Kicsit irigykedem is, hogy o majd OTTHON lehet, eheti anyu husleveset, buszra szallhat, nem KELL tovabb mennie.

NEm mintha nekem kene, de ez olyan mint egy veszelyes drog, ha egyszer ra kattan az ember, az ut beszippantja es egyszeruen lehetetlen nem tovabb menni. Habar az utobbi 3 napban nem egyszer fordult elo a fejemben, hogy feladom. Jo is, hogy nem volt internet lehetoseg, mert valoszinuleg eleg negativ bejegyzesek szulettek volna. Az a helyzet, hogy megfazas nem sulyosbodott, de a laban az elegge faj. Valami csonthartya gyulladast sikerult beszerezni, es ezert nem tudok csak napi 20-at menni. Ez rettentoen rossz, mert szivemszerint mennek, csak a labam nem visz tovabb... Remeljuk azert par nap mulva rendbe jon. Mindenki azt mondja meg kene allni pihentetni, de hat itt nincs megallas, vonz az ut! Tartok tole, hogy ezt csak Huliana erti.

Merre is jartunk mostanaban, ja igen a medences, isteni Beloradonal hagytuk abba. No Saint Juan de Ortega kolostoraban toltottunk egy ejszakat. A roman-gotikus kolostor arrol hires, hogy minden tavasz es osz fordulon a nap pont ugy esik az egyik oszlopfore, hogy megvilagitja az angyali jelenest. CSodallatos mernoki remeknek tartjak. Vegre hegyek kozott voltunk kicsit, erdok, kepzeljhetek meg kabocak is voltak :) Eleg csondes egy hely volt ez, a semmi kozepen, hihetetlen bekessegben. Ejszaka nem tudtam aludni, annyira fajt a laban, ezert kiultem kicsit nezni a csillagokat a kerengore. Megbeszeltem magammal, hogy nem adhatom fel ilyen konnyen meg kell, hogy gyogyuljak. (remelem elobb utobb bevalik :) Reg nem figyeltem mar az ejszaka csendjet, ajanlom mindenkinek. Hullo csillag is volt, azt hiszem nem titok, mit kivantam.

Masnap tovabb indultunk Burgosba. Itt es most hatalmas beismerest kell tennem. Kb 12 kilometert csaltunk!!! Buszra szalltunk, hogy kikeruljuk a hatalmas ipari negyedeket, es leginkabb azert, hogy en aznap este is eljussak a szallasig. A spanyolok orultek, de azert tudnak elni. Ezen a heten, egy egesz heten at unneplik San Pedrot, es ezert egesz Burgosban  fiesta van. REngeteg gyerek programot szerveznek, koncertek, muveszeti vasarok, szoval volt musor boven. A gyerekekrol meg nem beszeltem, valami elkepesztoen sok a gyerek es a spanyolok mindenhova viszik oket, es nagy szeretettel bannak veluk. Nagyon nagyon cukik. Burgos egyebkent egy rendkivul elheto varos, hatalmas parkokkal. Amit semmikeppen sem szabad kihagyni az a katedralis, Spanyolorszag legnagyobb katederalisa. Majd 3 szaz evig epitettek, ezert kicsit kusza, de az ujvilagbol beomlo arnybol hihetetlen disziteseket hoztak letre. 2ºº7-ben be fejeztek nagyreszt a felujitasat, ezert talan soha meg ilyen teljes allapotaba nem lathatta senki a katedralist. Amulatba ejto latvany.

Egyebkent kicsit furcsa dolog a teljes elszigetelt vilagbol, a szellem varosok bekejebol becsoppenni a nagy varos forgatagaba. Jo is, rossz is, asszem inkabb rossz. De hat ez az ut az alkalmazkodasrol szol...

Masnap reggel 6-kor ujra uton voltunk, hogy atszelljuk a mezetat. Ez a hatalmas fennsik mintegy 1000 meterrel emelkedik a tengerszint fele. Eddig az uton nekem ez volt a kedvenc reszem. Termeszetesen ujbol mezok, mezok, no de milyen mezok? Hihetetlenul szepek. A 38 fok helyett kellemes szello, 28 fok. Es olyan erzese van az embernek, mintha az eg egybe erne a foddel. Alig varom, hogy vegre egy helyen fel tudjam tolteni kepeket, hogy ti is lassatok mirol is beszelek. Apro falvak, hegyi levego. Asszem meghallnek az unalomtol egy ilyen helyen hosszu tavaon, de most kifejezetten jol esik, es raadasul egy olyan helyen, ahol nincs mit csinalni, a zarandokok "raszorulnak", hogy egymast mulattassak.

MA Castrojeriz varosaba ertunk. Itt olyan, mintha a kozepkorban itt hagytak volna az emberek a videket, es azota nem valtozott volna semmi. Mintegy 4 kilometerrel a varos elott az ut szo szerint egy kolostor romon vezet at. Ertsd, ugy, hogy az aszvalt utat az oldalhajo boltivei, es oszlopai szegelyezik. Amikor eszreveszed, hova is vezet az ut eloszor nem hiszed el annyira abszurd. A romok kozott egy kis menedek is talalhato a zarandokok szamara. HA netan megegyszer jovok biztos, hogy itt toltok egy ejszakat. Majd elhagyva a kanyart meglat az ember egy hegyet, melyen lathato hogy egykor hatalmas erod, ma rom all. Illetve az alatta megbuvo varoskat. Kolostor, gotikus templom, meg ami kell. Hihetetleten milyen ertekek vannak itt a semmi kozepen.

Remelem innetol kezdve gyakrabban lesz internet, tobbet tudok irni. Nem gyozom elegszer hangsulyozni mennyire orulok, hogy kommenteltek, olvastok, velem vagytok. Nagyon szepen koszonom a leveleket is, remelem mindenkinek valaszoltam, ha nem sikitsatok. Drukkoljatok, hogy rendbe jojjon a labam.

HA megse lenne internet holnap, elore is NAGYON BOLDOG NEVNAPOT kivanok Sarinak!!!

Ja majd elfelejtettem mondani, holnap meg lesz a 350. kilometer. Durva, mi? HAt en se gondoltam volna... Azert a 800 meg messze van.

Millio puszi, from the road, from the middle of the nowhere.

B